Over AngeGlas

glas sculpturen


Ik maak glazen sculpturen vaak op de natuur geinspireerd maar ook abstract kan me soms raken

Glas sieraden


 

Zo ben ik met glas fusing begonnen het is nog steeds een van mn favorieten om zo""draagbare kunst"" te maken

Glazen objecten als lampenOok vind ik het een uitdaging om bijzondere kunst te maken zoals fused glazen lampen huwlijks geschenken of zelfs graf ornamenten het is heel breed.

Angela van Echten, 30 jaar en Glaskunstenaar.Ik haal mijn inspiratie voornamelijk uit de natuur maar ook uit de dingen om mij heen.

Schilderijen combineer ik graag met gefused glas, ook glas sculpturen maken zijn mijn passie naast grotere werken als schalen en sculpturen maak ik ook gefused glazen sieraden.


Dit is echt mijn passie.


Doordat ik zelf een glasoven beschikbaar en thuis mijn atelier heb kan ik op mijn eigen tijd glasobjecten maken en laten "fusen" ofwel laten samen samen smelten in de glasoven. Omdat ik elke dag te kampen heb met chronische Clusterhoofdpijn, heeft dit grote invloed op mijn werk. Ik moet vanwege heftige pijnen helaas vele dagen voorbij laten gaan.


Maar mede dankzij het creatieve proces van het schetsen op het moment dat ik niet in staat bent iets te maken, tot het volledig creëren van een werk, geeft mij de mogelijkheid mijzelf hierin te uiten. Juist wanneer alles in m’n leven al zo wordt beperkt en soms onmogelijk gemaakt, geeft het maken van kunst mij het gevoel dat ik ondanks alles toch wat na heb gelaten en soms voor anderen iets kan betekenen door de kunst.


Wilt u meer weten over Clusterhoofdpijn?

De volledige opbrengst uit de verkopen uit deze vitrine komen volledig ten goede van

Stichting OverLeven met Clusterhoofdpijn.


Wilt u meer informatie? Kijkt u dan eens op mijn website: www.overlevenmetclusterhoofdpijn.nl voor meer informatie.


creatieve groeten Angela van Echten